Financieel GezondPersberichtWestelijke Ontsluiting

Persbericht – De Westelijke Verwurging

Het is vijf over twaalf voor de Westelijke Ontsluiting. De bomenkap kan ieder moment beginnen en 31 januari 2019 is er de uitspraak van de Raad van State over een voorlopige voorziening voor de aangetroffen dassen. Het college ontkent vooralsnog de aanwezigheid van dassen(burchten) in het plangebied. De Stichting Groen in Amersfoort, maar ook alle oppositiepartijen zien het liefst een streep door deze zinloze weg.

GroenLinks heeft met de vorming van de Amersfoortse coalitie haar ziel verkocht in ruil voor het pluche. Zowel de termen ‘groen’ als ‘links’ zijn niet meer van toepassing op de partij die zich door de VVD laat gijzelen tot steun van een megalomane en prestigieuze weg in ruil voor wat wollig taalgebruik over onhaalbare linkse hobby’s in het coalitieakkoord. Het milieu idealisme komt namelijk voor rekening van een burger die aan alle kanten al financieel wordt uitgeknepen. De coalitie (en daarmee het college) is democratisch failliet.

Hoe wrang is het dan ook dat er nu wel minstens 67 miljoen euro uitgetrokken wordt voor deze weg, die haaks staat op alle groene ambities van deze VVD-light partij? Wij van de Burger Partij Amersfoort (BPA) kunnen u, de burger van Amersfoort, niet uitleggen waarom wij wel, volgens onze eigen berekeningen, zo’n 94,5 miljoen euro, uit gaan trekken voor een weg die alleen bijdraagt aan de verdere afbraak van ons milieu, terwijl wij onze hulpbehoevenden in de ouderenzorg, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg aan hun lot worden overgelaten. Dat het veel duurder is nu hulpdiensten als politie en ambulance deze mensen opvangen lijkt volledig langs het college en daarmee de coalitie heen te gaan.

Het wordt de BPA steeds meer duidelijk dat deze weg er moet en zal komen om ego’s te strelen en ambtenaren in het stadhuis van werk te voorzien. Niet gehinderd door enige realiteitszin gedoogt de coalitie deze malafide praktijken. Dit terwijl een meerderheid in de gemeenteraad tegen de Westelijke Ontsluiting is.