AD Amersfoortse CourantCorona pandemieDe Stad AmersfoortIn de mediaSociale ZakenVeiligheid

In de media – Fysiek vergaderen gemeenteraad onverantwoord

Amersfoort 2014 en BPA: ‘Fysiek vergaderen gemeenteraad onverantwoord’

AMERSFOORT De fracties van Amersfoort 2014 en de Burgerpartij Amersfoort, vinden het ‘onverantwoord’ om de gemeenteraadsvergadering fysiek bij te wonen. Dat hebben de partijen vanmiddag in een reactie laten weten. Beide fracties laten morgenavond verstek gaan bij de raadsvergadering in het stadhuis. De twee fracties zijn samen goed voor 5 zetels in de raad. 

Volgens de BPA is Amersfoort de enige gemeente in Nederland waar de raad nog fysiek samenkomt. De partij ging eerder al in ‘vrijwillig isolement’ om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen. 

Menno Foussert, fractievoorzitter van Amersfoort 2014, noemt het ‘onverantwoord om de vergadering deze week door te laten gaan. ,,Wij hebben mensen in onze fractie die binnen de risicogroep vallen, zorgen hebben voor ouders of partners en zelf ziekteverschijnselen vertonen.” Foussert waarschuwt en passant zijn mede-raadsleden: ,,Ik heb vanaf vrijdag wat rare klachten als veel hoofdpijn en een krakende ademhaling. Gaat vandaag weer wat beter, maar ik heb twee weken geleden wel naast een aantal van jullie gezeten.”

Bron: De Stad Amersfoort