Corona pandemieIn de mediaVeiligheid

In de media – China’s nieuwe uitbraak: tekenen dat het virus verandert

Bron: Welingelichte Kringen

Chinese artsen signaleren dat het coronavirus bij patiënten in nieuwe gevallen in de noordoostelijke regio zich anders gedraagt dan bij de oorspronkelijke uitbraak in Wuhan. Dat suggereert dat er verandering zit in het virus en dat kan de bestrijding nog ingewikkelder maken, signaleert Bloomberg.

Patiënten in de noordelijke provincies Jilin en Heilongjiang hebben het virus nog langer onder de lede voor ze ziek worden, vertelde Qiu Haibo, een van de belangrijkste Chinese artsen, dinsdag aan de staatstelevisie.

“De langere periode waarin geïnfecteerde patiënten geen symptomen vertonen, heeft tot clusters van familie-infecties geleid”, zegt Qiu, die eerder naar Wuhan was gestuurd om te helpen bij de oorspronkelijke uitbraak. Er zijn de afgelopen twee weken 46 gevallen gemeld, verdeeld over drie steden – Shulan, Jilin City en Shengyang – in twee provincies, een heropleving van de ziekte. China heeft meteen een regio met 100 miljoen mensen geisoleerd.

China heeft een van de meest uitgebreide virusdetectie- en testregimes ter wereld en worstelt toch nog steeds met nieuwe uitbraken.

Qiu zei dat artsen hebben opgemerkt dat patiënten in de noordoostelijke cluster voornamelijk schade in hun longen lijken te hebben, terwijl patiënten in Wuhan en de rest van de wereld schade aan meerdere organen hebben.

Bron(nen):   Bloomberg