AD Amersfoortse CourantDe Stad AmersfoortFinancieel GezondIn de mediaJuridische ProblematiekKwaliteit van bestuurVahstal

De Stad Amersfoort – Projectontwikkelaar Vahstal in gelijk gesteld; mogelijk miljoenenstrop gemeente

Bron: De Stad Amersfoort

<p>De presentatie van het boek van Miro Lucassen (links) in 2015 met Hans Vahstal (geheel rechts) en wethouder Hans Buijtelaar (tweede van links). Arjeh Kalmann is de interviewer.</p>

De presentatie van het boek van Miro Lucassen (links) in 2015 met Hans Vahstal (geheel rechts) en wethouder Hans Buijtelaar (tweede van links). Arjeh Kalmann is de interviewer. (Rinus van Denderen)

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort moet Hans Vahstal mogelijk tot 25 miljoen euro terugbetalen, omdat zij de projectontwikkelaar onterecht tegen heeft gewerkt bij het bouwen van 244 woningen. Dat is volgens schrijver en journalist Miro Lucassen de uitkomst van een al jaren slepende arbitragezaak.

,,De twisten tussen het stadsbestuur en Vahstal hebben een lange historie, die geworteld is in de ontwikkeling van het zogeheten Centraal Stadsgebied in de jaren tachtig van de vorige eeuw”, legt Lucassen nader uit op De Stadsbron. Hij verdiepte zich in de 30-jarige historie van de controverse tussen de projectontwikkelaar en Amersfoort en schreef daarover het boek ‘Vahstal versus Amersfoort‘.