AD Amersfoortse CourantDe Stad AmersfoortIn de mediaKwaliteit van bestuur

In de media – Compenseer Winkeliers Leusderweg

BPA: ‘Compenseer winkeliers als Leusderweg op de schop gaat’

AMERSFOORT De Burgerpartij Amersfoort maakt zich zorgen over gemeentelijke plannen om de Leusderweg op de schop te nemen. Winkeliers in het gebied vrezen aanzienlijke inkomstenderving ten gevolge van maandenlange onbereikbaarheid. Het faillissement van doe-het-zelfzaak ‘Kluswijs’ (vorig voorjaar) aan de Everard Meysterweg geldt daarbij als afschrikwekkend voorbeeld. Het faillissement werd voor een groot deel toegeschreven aan wegwerkzaamheden die het gebied maandenlang zo goed als ontoegankelijk maakten.

De BPA wijst daarnaast op de gevolgen van de eerdere aanleg van de Kersenbaan (langs de Ponlijn): ,,We hebben toen ook gezien dat diverse winkeliers hun zaak moesten sluiten door gederfde inkomsten.”

In vragen aan het college van burgemeester en wethouders doet de BPA de suggestie met een compensatieregeling te komen die moet voorkomen dat meer winkeliers in het gebied hun winkels moeten sluiten als gevolg van de werkzaamheden. Daar zouden de winkeliers zelf op hebben aangedrongen.

De BPA wil ook va het college weten of het een optie is de werkzaamheden te versnellen: ,,Kan er worden aangedrongen op het werken in ploegendiensten en het werken in weekeinden?”, vraagt de BPA zich af.

Bron: De Stad Amersfoort

Zie ook onze schriftelijke vragen over dit onderwerp.