AudioBegroting en KadernotaFinancieel GezondIn de mediaJuridische ProblematiekKwaliteit van bestuurMening van de BPARTV UtrechtVahstal

RTV Utrecht – Podcast Stadhuisplein Amersfoort: Miljoenenstrop dreigt voor gemeente in conflict Vahstal

Bron: RTV Utrecht

Foto: RTV Utrecht

Foto: RTV UtrechtAMERSFOORT – Het duurt al meer dan dertig jaar en de strijd is nog niet gestreden: de miljoenensoap tussen de gemeente Amersfoort en vastgoedontwikkelaar Vahstal. Het lijkt erop dat de gemeente aan het kortste eind trekt en zomaar tientallen miljoenen aan schadevergoeding moet betalen.

De gemeente Amersfoort sloot in 1998 een deal met Vahstal, waarin werd besloten dat de ondernemer 375 woningen in de Keistad mocht realiseren. De gemeente had tot september 2015 de tijd om genoeg woningbouwopties aan te bieden, maar in datzelfde jaar besloot Vahstal een procedure tegen de gemeente te starten omdat dat volgens hem niet het geval was.

Eind december vorig jaar deed een bindend adviescommissie uitspraak: de gemeente Amersfoort is inderdaad tekortgeschoten in het aanbieden van woningen en moet Vahstal een schadevergoeding betalen. Hoe is het geschil zo uit de hand gelopen en wat betekent het voor de Amersfoortse inwoner?

Dat en meer staat centraal tijdens de nieuwste aflevering van de podcast Stadshuisplein Amersfoort. Onder leiding van Jordi de Jong van RTV Utrecht discussieert het vaste panel met Jeroen de Valk van de De Stad Amersfoort en Eric van der Velden van De Stadsbron dit keer met raadslid Hans van Wegen over de kwestie. De podcast is hieronder via SoundCloud te beluisteren, en via Spotify of Apple Podcasts.

https://soundcloud.com/rtvutrecht/stadhuisplein-amersfoort-februari-2021