AD Amersfoortse CourantIn de mediaSinterklaasfeest

In de media – Zwarte Pieten Discussie Geheim

Bron: AD Amersfoortse Courant

© ANP

Discussie over toekomst Zwarte Piet in Amersfoort blijft geheim

Een bijeenkomst over de toekomst van Zwarte Piet kreeg afgelopen donderdag 45 vrijwilligers op de been. De gemeente organiseerde de bijeenkomst samen met vier sinterklaascomités om te horen hoe de genodigden aankijken tegen verandering.Esther de Kloe 08-07-19, 12:48 Laatste update: 15:17 

Vrijwilligers van Sinterklaasstad Amersfoort en comités uit Vathorst, Hoogland en Hooglanderveen gingen in gesprek over het onderwerp. Hoeveel mensen er zijn uitgenodigd is niet bekend, de gemeente heeft de uitnodigingen laten versturen door de comités. ,,Onze inschatting is dat er een paar honderd vrijwilligers zijn. Gezien de drukke tijd met eindexamens, afsluiting van schooljaren en sportclubs en met de vakantie voor de deur, vonden wij de opkomst erg goed”, laat woordvoerster Iris van Veen weten.

Wat er gedeeld is, brengt de gemeente niet naar buiten omdat de gesprekken ‘in een vertrouwelijke setting zijn gevoerd.’ Woordvoerster Iris van Veen laat alleen weten dat sfeer goed was. ,,De burgemeester is vooral heel erg trots op deze mensen die in alle openheid en met veel onderling respect naar elkaar toe met elkaar hebben gedeeld wat zij vinden.”

De voorzitter van het comité dat de intocht in Amersfoort verzorgt, Sinterklaasstad Amersfoort, wil ook niet ingaan op de bijeenkomst. 

De gemeente Amersfoort gaat binnenkort in gesprek met de besturen van de comités om de opbrengsten van de avond te bespreken. 

Zie ook onze schriftelijke vragen over dit onderwerp