Financieel GezondIn de mediaJuridische ProblematiekKwaliteit van bestuurRTV UtrechtVahstal

RTV Utrecht – Projectontwikkelaar Vahstal teleurgesteld in Amersfoort, schort gesprekken over miljoenenclaim op

Bron: RTV Utrecht

Foto: RTV Utrecht / Jordi de JongFoto: RTV Utrecht / Jordi de JongAMERSFOORT – Projectontwikkelaar Hans Vahstal praat voorlopig niet meer met de gemeente Amersfoort over een claim van tientallen miljoenen euro’s. Hij ziet geen heil in gesprekken die moeten leiden tot een oplossing waar hij mee kan instemmen.

Vahstal laat in een bericht aan burgemeester en wethouders weten teleurgesteld te zijn in een overleg dat hij vorige week had met wethouder Willem-Jan Stegeman en een gemeenteambtenaar. Een belangrijke reden is het recente aftreden van wethouder Hans Buijtelaar. Volgens de projectontwikkelaar is er “wezenlijke dossierkennis” verdwenen en is daarmee de basis onder de gesprekken weggevallen.

Amersfoort en Vahstal zijn verwikkeld in een conflict over grond en woningbouw. De gemeente kwam toezeggingen die tientallen jaren geleden zijn gedaan niet na en kreeg afgelopen jaar van de rechter te horen dat de projectontwikkelaar daarom een aanzienlijke vergoeding mag verwachten.

Met een nieuwe gang naar de rechter hoopte Amersfoort de miljoenenclaim uit te stellen en intussen met Vahstal tot een schikking te komen. Nu wethouder Buijtelaar is opgestapt nadat een ander overleg van de gemeente – over de westelijke rondweg – was vastgelopen, heeft Vahstal geen vertrouwen meer in een goede afloop.

Een overleg met de gemeente dat voor deze week gepland stond is afgezegd. Vahstal beraadt zich nog op de verdere voortzetting van de onderhandelingen.