Financieel GezondKwaliteit van bestuurPersberichtVideoWestelijke Ontsluiting

Persbericht – De Westelijke Verwurging – Deel 2

Mislukte aanbesteding

Er blijkt geen enkele aannemer te vinden te zijn die de weg voor 68,3 miljoen euro wil aanleggen. De BPA vindt dit niet zo gek. Wij berekenden zelf al eerder dat de weg minstens 94,5 miljoen euro zou gaan kosten. Ook de geheim verklaarde begroting van Arcadis zou meer duidelijk kunnen scheppen. De coalitie van VVD, D66, GroenLinks en de ChristenUnie houden deze begroting liever geheim.

Video 1

Deze zelfde coalitie vertrouwt liever op een second opinion van de eerste begroting. Dat terwijl dit slechts een steekproef is geweest. En dus geen losse begroting, zoals die van Arcadis.

Video 2

Onveilige Fietsbrug

De aangepaste fietsbrug is in het nieuwe plan onveilig. Deze is steiler dan de CROW-richtlijnen voorschijven. Amersfoort lapt wel vaker dit soort regels aan de laars. Een fietstunnel mag dan goedkoper en veiliger zijn, maar is een halfbakken oplossing voor dit probleem. Het hele project Westelijke Ontsluiting deugt namelijk niet.

Video 3

Door het vele uitstel is er al zo’n 25 miljoen euro verstookt en is er nog geen meter asfalt aangelegd. Tegen de afspraak in zijn er wel al veel bomen gekapt. Bovendien blijken er veel kosten uit andere potjes betaald te worden, zoals externe inhuur. We denken dan ook dat deze weg er niet voor minder dan 100 miljoen euro komt te liggen. Daarom, beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Volg ons dossier over de Westelijke Ontsluiting voor het laatste nieuws.